vineri, 11 decembrie 2009

De ce?!

Ca să nu-mi amorţească mintea, îmi place s-o lucrez. Work out pentru minte. Prin urmare, cât e ziulica de lungă, atunci când nu proiectez piese ce se vor obţine prin frezare pe maşina ISEL cu freză de 6, şi atunci când nu fac nici facturi (numele/titlu carte şi isbn/ preţul cu şi fără TVA-ul de 9%), mă întreb:

- De ce oamenilor le place să înceapă a se pregăti de Crăciun cu mai bine de o lună înainte? Ce bucurie mai au atunci când vine Crăciunul pe bune?
- De ce colindele sunt aşa leşinate? N-ar trebui să fie vesele? Crăciunul e totuşi de bine, se sărbătoreşte nu se jeleşte.
- Ce demoni le îndeamnă pe unele fete să poarte adidaşi albi de Obor, geacă sport, geantă de lac şi unghii foarte lungi roz?
- Când vor învăţa locuitorii acestui oraş să staţioneze pe partea dreaptă a scării rulante de la metrou?
- Ce raţiuni au oamenii de a aştepta metroul dincolo de linia galbenă de pe peron? Din acest motiv, atunci când metroul intră în staţie, conductorul se simte obligat să claxoneze pentru a-i determina să păşească înapoi (da, metrourile au claxoane!)
- De ce fata cea mai vulgară, cea mai blondă şi cu cerceii cei mai mari vorbeşte cel mai tare?
- De ce, în mod paradoxal, pitzipoancele vopsite brunet mi se par chiar mai vulgare decât cele vopsite blond?
- Întrebarea clasică, de ce toate secretarele sunt scârboase? (Şi de ce această întrebare este clasică?)
- De ce eşti mai jmeker dacă ai maşină jmekeră şi mobil jmeker cu pietre Swarowski? How does that make you a better person?
- De ce sunt atâţia oameni nebuni pe stradă? (Femei în vârstă machiate şi îmbrăcate seducător; femei serioase, îmbrăcate decent, care te opresc în mod firesc pentru o întrebare şi de fapt aceea este “Aveţi un leu vă rog?”; idem pentru bărbaţi serioşi, dar adaugă o servietă şi o înjurătură zdravănă în cazul în care răspunsul tău este negativ; tineri care cântă în tramvai şi urlă cât îi ţin plamânii “săriţi, mă omoară!” atunci când controlorii RATB vor să-i dea jos; bătrâne care, în tramvai, vorbesc singure, expunându-şi diverse gânduri şi raţiuni; idem pentru bărbaţi, dar adaugă ceartă şi urlete revoltate)
- De ce o groază de oameni dau o groază de bani pe lucruri groaznic de urâte?
- Ce temeri lăuntrice le determină pe unele femei să citească micuţe cărţi de rugăciuni în tramvai? Mai grav, de ce citesc şi unele fete tinere aceste cărţulii?
- De ce este ruşinos să nu votezi, atunci când de fapt n-ai nicio alegere de făcut, ci trebuie doar să alegi între două rele?
- Cum se face că pentru unele categorii sociale este lucru demn de laudă să nu fi citit o carte în viaţa ta?
- De ce întotdeauna în holurile de bloc miroase a tocană?
- Cum poate exista o telenovelă al cărei titlu s-a tradus "Fără sâni nu există Paradis?"


Mai am. Poate voi reveni cu partea a doua (stay tuned). Până atunci, primesc cu bucurie orice răspuns (cvasi-)plauzibil la cele de mai sus.


3 comentarii:

  1. 1- pentru ca trebuie sa se vanda mult
    2- pentru ca in general colindele au fost compuse inainte sa apara rocku'
    3- pentru ca demonii numiti parinti cei care deloc paradoxal mananca prea mult usturoi si isi lasa burta pe canapea uitandu-se la otv s.a.m.d in loc sa vorbeasca cu demonii cei mici
    4- cand o sa fie mai atenti
    5-plictiseala, curiozitate
    6- vezi raspunul 3
    7- pentru ca se poate
    8- nu sunt nebuni ei reprezinta o parte o societati nu foarte dezvoltata din mai multe puncte de vedere
    9- pentru ca nu au gusturi
    10- pentru ca asa esti
    "credincios"
    11- nu a zis nimeni ca e rusinos sa nu votezi
    sunt exagerari
    12- nu cred ca se simt tocmai bine
    13- pt ca sunt prea putine hote iar sistemele de aerisire invechite
    14-simplu

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce atunci cand vrei sa raspunzi la 16 intrebari nu vezi decat 14?

    RăspundețiȘtergere
  3. - import cultural de peste ocean, unde pregatirile de Craciun incep dupa Ziua Recunostintei si Mos Craciunii sunt mai grasi, mai barbosi si mai rosii Coca-Cola.

    -

    - imitatia este cea mai profunda forma de apreciere

    - cand vor fi rugati sa stationeze pe partea stanga

    - se uita dupa linia rosie / le place sa se creada "outside the box"

    - ca sa atraga atentia, evident

    - pentru ca vor sa atraga si ele atentia dar nu au o voce suficient de stridenta...

    - nu sunt motivate, nu le place ce fac si sunt platite prea putin pentru cate trebuie sa suporte, motiv pentru care devin defensive. Secretarele de treaba sunt promovate foarte repede si duse cat mai departe de orice birou cu trafic intens

    - it doesn't make you a better person, but then again it's easier to watch yourself in the mirror than to try to look behind it

    - nu sunt sigur

    - pentru ca uneori frumusetea se masoara in zero-uri

    -

    - nu este, dar lumea se simte mai bine in legatura cu alegerea facuta dupa ce afla ca si altii au ales la fel. plus ca nu poti sa plangi sau sa te bucuri de cat de prost sau bine ai ales

    -

    - uneori miroase si a ghena infundata / pentru ca si-au inchis balcoanele si nu au mai avut bani de hote / e vina arhitectului

    - pentru ca "Fara smantana nu rezista Parizerul" chiar ca n-avea nici un sens / nici traducatorii nu mai sunt ce-au fost / pentru ca se va gasi surprizator de multa lume care sa se uite macar la un episod, de curiozitate...

    RăspundețiȘtergere