joi, 28 ianuarie 2010

Şoc, ia uitaţi câte pericole îi pasc pe români!

Mă întorc la cestiuni despre Românica. Am zis să n-o mai critic, săraca, pentru că (după cum spunea profu’ de statistică) “face tot ce poate” (şi în fine, atâta poate). Dar cum în ultimele seri petrecute acasă cu învăţatul am tot auzit ştirile ProTV, m-am gândit: românul se expune zilnic la zeci de pericole de care uneori nici nu e conştient , dar care l-ar putea aduce oricând la ştiri, cu introducerea “şocant, un român a murit azi-noapte pentru că…”. Iată câteva dintre acestea (sau cum ar spune ştirile: “Români, feriţi-vă de aceste pericole!”):
- înghesuiala. Cea din supermarketurile “luate cu asalt” de sărbători, cea din transporturile în comun (inclusiv cursele pe viaţă şi pe moarte pentru obţinerea unui loc pe scaun), cele de la biserici la sosirea moaştelor vreunui sfânt sau la orice manifestare la care plueşte în aer şansa babană de a-ţi pune pile la ăl de sus. La noi, la înghesuială, expresia “a fi călcat în picioare” ajunge sensul cel mai propriu cu putinţă.
- frigul. Atenţie, în această ţară se MOARE de frig, la propriu. Ştirile de la ora 5: “Frigul face din ce în ce mai multe victime în România. Un bărbat a murit azi-noapte îngheţat, pentru că a venit beat acasă şi a adormit fără să dea drumul la căldură şi lăsând uşa casei deschisă”. Şi cică natura e nesăbuită. Ceea ce mă aduce la următorul punct:
- prostia. Dacă ar exista o afecţiune mortală cauzată de prostie, poporul român ar avea o uriaşă rată a mortalităţii; practic, ar fi primul pericol trecut în lista asta, şi cu cel mai mare potenţial de a extermina românii. Dar pentru că la noi prostia nu te face decât şi mai sănătos, şi te ajută chiar să-ţi meargă din ce în ce mai bine, nu este o cauză validă.

Acestea ar fi motive generale. Să vedem acum şi potenţiale pericole mortale ale diverselor categorii.
- tinerii. O mare parte din ei ar fi exterminaţi dacă toţi cei la care au datorii prin Spania şi Italia, în urma afacerilor la negru, s-ar hotărî simultan să-i execute pentru neplată (şi asta s-ar întinde şi la alte categorii, dacă hotărârea ar cuprinde şi executarea altor membri ai familiei).
- bătrânii. În mod clar, cu precădere primul punct al listei generale şi anume, înghesuiala din mijloacele de transport, de la biserici, dar şi cea de la casa de pensii şi din pieţe.
- piţipoancele/manelistele/haladitele. Silicoanele, tocurile cui, căzăturile de pe cuburile din banbu şi accidentele la bară, substanţele toxice din decolorantul de păr şi cele produse prin oxidarea lanţurilor groase din metal aurit, bătăile pe care le primesc de la cocalari/manelişti/haladiţi
- funcţionarii publici (aici intră şi secretarele în genere, tipele de la casele de abonamente Metrorex şi RATB, tipii şi tipele de la xeroxurile din Politehnică). Cel mai mare pericol pentru aceşti oameni este cel al sinuciderii din cauza frustrărilor sau înecarea fatală în propriul lor venin.

Şi ne mai mirăm că suntem cei mai pesimişti din Europa.

7 comentarii:

  1. inca nu l-am citit.am sa o fac cand revin,dar iti spun eu suntem cei mai prosti.peace out,kisu kiss,buck buck,bear hug si tot ce mai vrei ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. A? tu esti? (i thought so ;)) )
    da, primii la rele si ultimii la bune. cei mai prosti.

    RăspundețiȘtergere
  3. hai s-o luam punctual, ca la poli.
    1. stii... daca zici ca romanii e prosti, nu te excluzi.
    2. parca nu-ti placeau cliseele.
    asta cu "daca ar durea prostia" e veche si tare plictisitoare.
    3. esti fata tanara, m-as gandi ca te-ai lamenta mai putin decat o baba inainte de pensie...
    4. tu zici asa: "Şi ne mai mirăm că suntem cei mai pesimişti din Europa." - suntem? sunteti! eu nu... eu sunt doar rasista. :D (asta e o teorie de-a mea cu integrarea romanilor in tiganie si nu invers, cum vor "ONG"-urile, dar, ma rog... poveste lunga)

    pe mine mai mult ma intristeaza atitudinea asta a voastra, decat insasi situatia.

    cheers.

    RăspundețiȘtergere
  4. PeSeu: dau scroll p-aci pe la tine, ca ma plictisesc intr-o vineri seara (noapte) si hopa!, de ce dau?
    link frumusel catre blogul/site-ul/ce-o fi (ca nu le am cu termenii astia) lui mircea badea (cu b mic).
    pai, asa-i frumos? ma asteptam la ceva mai... putin pentru alde Gianny al tau.
    ca limbajul sigur se potriveste!
    nasooool!!
    PS (la PS): nu discut orientarea politica. that's your buisness. e vorba de Stil.

    RăspundețiȘtergere
  5. mircea badea imi place pentru umor. nu ma intereseaza politica si oricum nu vad ce legatura are.

    ps: punctul 4 de la primul tau comentariu nu e deloc de poli. n-are nicio logica.

    RăspundețiȘtergere
  6. mircea badea are limbaj de cartier. e la un pas de tociu si palade. in plus, umorul lui e fix zero. doar se plange. dar e la moda sa te lamentezi.

    (punctul 4 e o poveste mai lunga si mi-e lene sa scriu)

    RăspundețiȘtergere